داربست چیست و چه نوع داربست‌هایی داریم؟

داربست چیست و چه نوع داربست‌هایی داریم؟

داربست چیست و چه نوع داربست‌هایی داریم؟


داربست‌های فلزی

این داربست‌ها را اطراف بخش‌هایی مانند دیوارها نصب می‌کنند تا از ریختن آن‌ها جلوگیری کنند. علاوه بر این، کارگران هم می‌توانند برای دسترسی به ارتفاع خاصی، از این داربست‌ها استفاده کنند. داربست‌های فلزی از میله‌های فولادی به قطر ۴.۸ میلمتر تشکیل شده‌اند. اصطلاحاً به آن‌ها لوله‌های ۵ میلیمتری گفته می‌شود. لوله‌های ۶ متری یا ۳ متری، قالب و بست اجزای تشکیل‌دهنده داربست فلزی هستند.

داربست معلق

از این داربست، برای جاهایی که نمی‌خواهیم داربست را از زمین بنا کنیم و فقط در یک ارتفاع و مکان خاصی به آن نیاز داریم استفاده می‌کنیم. این داربست‌ها را به شکل یک سکو که از دیواره ساختمان بیرون زده مشاهده کرده‌اید. نام دیگر داربست معلق، داربست پیش‌آمده است. داربست معلق، قابل تنظیم است و می‌توان با طناب یا زنجیر، سکو را از پشت‌بام آویزان کرد و در ارتفاع دلخواه آن را تنظیم نمود.

داربست خرپا

این نوع داربست به این صورت است که یک صفحه مسطح بر روی پایه‌های مثلثی شکل قرار می‌گیرد. فرد می‌تواند، برای رنگ کردن دیوار یا سقف خانه، روی این داربست بایستد.

داربست پایه‌دار

از داربست‌های پایه‌دار، برای جاهایی که نیاز به داربست‌سازی سریع است، استفاده می‌شود. بهتر است این نوع داربست بیشتر از سه ردیف نداشته باشد و ارتفاع سکوی کار که در بالای سطح زمین قرار می‌گیرد، بیشتر از ۴.۵ متر نباشد. برای بالا و پایین رفتن از این داربست‌ها معمولاً از نردبان استفاده می‌شود.

داربست یک طرفه یا واحد

از این داربست معولاً برای بنایی استفاده می‌شود و داربست لایه آجر نیز به آن می‌گویند. این داربست در فاصله‌ای حدود ۱.۲ از دیوار متصل می‌شود. فاصله بین پایه‌ها در این نوع داربست، چیزی بین ۲ تا ۲.۵ متر است. تیر افقی چوب بست از شکاف دیوار به بخش انتهای لوله افقی داربست می‌رود. این تیر در فاصه ۱.۲ تا ۱.۵ متری قرار می‌گیرد.

داربست دو طرفه

در داربست‌های دو طرفه که به آن داربست دوبل یا داربست بنایی هم گفته‌می‌شود. ردیف اول داربست در فاصله ۲۰ تا ۳۰ سانتی‌متری دیوار نصب می‌شود و ردیف دوم در فاصله‌ی ۱ متری از آن قرار می‌گیرد. این داربست معمولاً از جنس چوب است و در جاهایی مثل دیوار سنگی که ایجاد سوراخ برای حمایت از تیر افقی دشوار است استفاده می‌شود.

داربست بازویی

از داربست‌های بازویی که کنسولی هم به آن‌ها گفته می‌شود، زمانی استفاده می‌شود که زمین دارای استانداردهای لازم برای برپایی داربست نیست. برای برپایی این نوع داربست، سرستون‌ها به دیوار متصل می‌شوند و پشتیبانی اتصال‌ها توسط همین سرستون‌ها انجام می‌شود. البته سرستون‌ها را می‌توان در کف هم قرار داد.

داربست اسکلتی

این نوع داربست تقریباً مشابه همان داربست فلزی است که در آن اسکلت داربست توسط کوپلینگ و قاب‌های مخصوص بسته‌می‌شود. این نوع داربست‌ها به صورت آماده در بازار موجود هستند. می‌توانید با توجه به ارتفاعی که در نظر دارید آن‌ها را تهیه و تنظیم کنید.

علاوه بر این‌ها، مدل‌های مختلف بستن داربست شامل داربست مثلثی، داربست چکشی ستاره‌ای و داربست چکشی کاسه‌ای می‌شود.

اجزای مختلف داربست چیست

داربست‌ها از اجزای مختلفی تشکیل شده‌اند. مهمترین اجزای یک داربست شامل موارد زیر است:

ستون داربست: لوله‌ای عمومی که تکیه‌گاه داربست است. این لوله بار را به زمین منتقل می‌کند و به صورت عمود و یا کمی مایل قرار می‌گیرد.
لوله‌های افقی سراسری: مهارکننده طولی داربست هستند. به عنوان تکیه‌گاه عمل می‌کنند. این لوله‌ها، عمود بر ستون داربست نصب می‌شوند.
لوله‌های زیرتخته‌ای: این لوله‌ها به صورت افقی و بین لوله‌های افقی سراسری و دیوار نصب می‌شوند. لوله‌های زیرتخته‌ای تکیه‌گاهی برای تخته‌های سکو هستند.
شمع مایل: لوله‌ای است که بر روی زمین و یا ساختمان کناری قرار می‌گیرد و به صورت مایل نصب می‌شود.
لوله‌های مهار: همان‌طور که از نامشان پیداست، به عنوان مهاری برای جلوگیری از حرکت داربست استفاده و به صورت قطری بسته می‌شوند.
قید: لوله‌ای که داربست را به قید دیواره درگاهی متصل می‌کند.
قید دیواره درگاهی: لوله‌ای که بین دو سطح یکپارچه با دیواره‌های پنجره، گوه‌کوبی می‌شود. برای مهار داربست به ساختمان از این قیدها استفاده می‌شود.
لوله‌های عرضی: لوله‌های عرضی یا دستک‌های افقی داربست، بین دو لوله افقی سرتاسری قرار می‌گیرند.

از دیگر اجزای داربست

میله شکاف‌دار اتصال: برای اتصال داخلی دو لوله به هم استفاده می‌شود.
پایه مهار: برای استحکام بخشیدن به قید دیوار درگاهی در بین دو لغاز استفاده می‌شود.
بست پله‌ای داربست و صفحه پله: برای ایجاد پله و هم چنین پاگرد در بدنه داربست برای تسهیل دسترسی و کاهش خطر نصب می‌شود.
اتصالات جهت پل زیر سقف: این اتصال به بالای لوله‌های عمودی نصب می‌شود. نقش این اتصالات محکم کردن داربست به پل‌های زیر سقف است.
پل: لوله‌ی افقی است که روی لوله‌های زیرتخته‌ای یک پنجره تکیه می‌کند. در واقع، پل‌ها تکیه‌گاه لوله‌های زیرتخته‌ای میانی هستند.
بست راست گوشه: این بست که به بست قائمه نیز معروف است، ستون داربست را به لوله افقی سرتاسری متصل می‌کند.
بست گردان: دو لوله را با زاویه مورد نظر به هم متصل می‌کند. معمولاً برای اتصال یک مهار به ستون یا لوله افقی سراسری به کار می‌رود.
بست لوله زیرتخته‌ای: برای اتصال لوله زیرتخته‌ای به لوله افقی سراسری به کار می‌رود. این نوع اتصال، غیر باربر است.
بست خاردار: برای اتصال لوله‌های دو تکه استفاده می‌شود.
بست بوشی: سر لوله‌ها را از داخل به هم متصل می‌کند.
مهار انتهایی: این بست‌ها به بخش انتهایی لوله‌ها بسته می‌شوند.
صفحه زیر ستون: صفحه‌ای که در بخش زیرین ستون قرار دارد. سطح اتکای این صفحه حداقل ۰.۲۲۵ متر مربع است.
پایه قابل تنظیم: پایه‌ای که به دیواره داخلی پایین داربست متصل می‌شود. ارتفاع پایه داربست توسط این بخش قابل تنظیم است.
توپی‌های پلاستیکی: قطعاتی پلاستیکی که شبیه قارچ است و در انتهای لوله‌های داربست بسته می‌شوند تا از افراد در برابر برخورد با سرلوله‌ها محافظت کنند.

خدمات بست برتر در کاشان

شرکت بست برتر در کاشان با ارائه خدمات متنوع در زمینه داربست فلزی و کفراژبندی، به یکی از انتخاب‌های معتبر در این منطقه تبدیل شده است. خدمات این شرکت شامل:

نصب سریع داربست ساختمانی، صنعتی، و تبلیغاتی:  بست برتر با بهره‌گیری از تیم متخصص و تجهیزات مدرن، نصب سریع و مؤثر داربست‌های ساختمانی، صنعتی و تبلیغاتی را ارائه می‌دهد. این خدمات به تسریع پروژه‌ها و بهبود کارایی ساخت و ساز کمک می‌کند.
پوشش گسترده جغرافیایی: بست برتر خدمات خود را در کاشان، آران و بیدگل، و حومه ارائه می‌دهد، که به مشتریان این منطقه امکان دسترسی آسان به خدمات با کیفیت را می‌دهد.
تضمین کیفیت و ایمنی: این شرکت با رعایت استانداردهای ایمنی و کیفیت در ارائه خدمات، به مشتریان این اطمینان را می‌دهد که پروژه‌های خود را با بالاترین سطح ایمنی و کیفیت اجرا خواهند کرد.

نظری یافت نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی