نصب داربست با نکات ایمنی!


اهمیت رعایت استاندارد نصب و نکات ایمنی داربست

پیشگیری از بروز حوادث و خطرات ناشی از کار در ارتفاع از اصلی‌ترین دلایل استفاده از داربست در محیط کارگاه است. به همین منظور رعایت استانداردها و توجه به دستورالعمل‌های نصب این تجهیزات در محیط کارگاهی از اهمیت بالایی برخوردار است. پیچ و مهره داربست

با رعایت این نکات و دستورالعمل‌ها، از بروز حوادثی همچون برق گرفتگی، ریزش داربست، سقوط افراد یا برخورد اشیا با کارگران جلوگیری به عمل می‌آید. داربست‌ها که به صورت بافت عمودی و افقی با استفاده از بست‌های مقاوم به هم متصل شده اند، سهولت و ایمنی در جابجایی افراد، کار در ارتفاع و حتی انتقال مواد اولیه ساخت از بیرون ساختمان ایجاد می‌کنند. برای آشنایی کامل و جامع با اینکه لوله داربست چیست و چه ویژگی‌هایی دارد، می‌توانید به مقالات مربوط با این فراورده فولادی مراجعه کنید.

معرفی اجزا داربست بندی

داربست ساختمانی از تعدادی اجزا تشکیل شده است. لوله‌های داربستی که از جنس فولاد ساخته می‌شوند و وظیفه انتقال بار را بر عهده دارند، بست‌ها که در انواع مختلف طراحی می‌شوند و اتصالات را ایجاد می‌کنند، کفشک‌های پایه که زیر کفشک‌های فلزی داربست قرار می‌گیرند، کفشک‌های آهنی که در انتهایی لوله‌های داربست قرار می‌گیرند و تخته‌های کفی داربست که به عنوان سطح پشتیبانی و محل نصب موارد مختلف در داربست به کار می‌روند.رابط داربست

همچنین، مغزی داربست و کاورهای اتصالات نیز در تکامل و ساختار داربست مهمی را ایفا می‌کنند. این اجزا با ترکیب و تعامل با یکدیگرمطابق با دستورالعمل ایمنی در استفاده از داربست، به ساختار این سازه فولادی کمک کرده و برای مقاومت و پایداری سازه‌ها و ساختمان‌ها اساسی هستند.

اصول و استانداردهای ایمنی داربست

برای نصب داربست‌ها باید به نوع داربست، شرایط محیط کار و بار وارده بر تجهیزات توجه داشته باشید. به همین منظور حتما از افراد ماهر که صلاحیت اجرای پروژه نصب داربست را دارند استفاده کنید. در ادامه به برخی از نکات دستورالعمل ایمنی داربست از محکم بودن اتصالات به ویژه اتصال کابل به داربست مطمئن شوید. دقت داشته باشید سازه داربست باید علاوه بر وزن خود 4 تا 6 برابر وزن مورد نظر را تحمل کنند.

حتما از سیستم‌های جلوگیری از سقوط افراد استفاده کنید. برای جلوگیری از خطر برق گرفتگی از سلامت تجهیزات برقی و مجهز بودن آنها به سیم ارت اطمینان حاصل کنید. دقت داشته باشید که اگر از داربست‌های متحرک استفاده می‌کنید، باید به درستی عملکرد چرخ‌ها و ترمزهای داربست اطمینان داشته باشید و حتما از جک‌های تعادلی استفاده کنید.

برای اجرای پروژه طبق دستورالعمل داربست بندی، موارد و نکات ایمنی داربست زیر را مد نظر قرار دهید:

1 جنس لوله و اتصالات داربست باید از نوع لوله درزدار با قطر 48 میلیمتر و ضخامت بین 2 تا 3 میلیمتر باشند.بست داربست

2 برای استحکام سازه داربست، حداکثر فاصله لوله‌های استاندارد باید 2 متر باشد.
3 پایه گذاری داربست باید در خطی مستقیم قابل مشاهده باشد.
4 از لوله های کوتاه Ledger ها به صورت افقی برای استوار ماندن لوله‌های عمودی و جلوگیری از خم شدن لوله‌های افقی استفاده کنید.
5 در صورت استفاده از الوار ضخامت آنها کمتر از 5 سانتیمتر و عرض آنها از 25 سانتیمتر کمتر نباشد.
6 الوارها باید به صورت دوتایی کنار هم و با فاصله حداقل 30 سانتیمتر از تکیه گاه قرار گرفته باشند.
7 برای افزایش ایمنی داربست از گارد ریل‌ها یا نرده‌های حفاظتی در ارتفاع 55 و 110 سانتیمتر بالاتر از سکوی کار استفاده کنید.
8 فاصله داربست تا خطوط برق کمتر از 300 ولت حداقل 1 متر و برای خطوط فشار قوی بالای 300 ولت تا 50 کیلو ولت 3 متر در نظر گرفته شود.

نظری یافت نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی