انواع داربست ساختمانی ؟


کاربرد داربست های کوچک یا به اصطلاح داربست های باریک

برای انجام عملیات‌های ساختمانی کوچک مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع داربست برای کارهای نما، رنگ آمیزی، نجاری، سقف کاری و ایمن سازی سقف و همچنین تعویض پنجره ها یا سایر کارهای تعمیر و نگهداری استفاده می شوند.بست داربست

داربست های نما بسیار آسان نصب و سریع جمع آوری می شوند، و دارای ایمنی مناسبی برای انجام کارهای سبک دارند.پیچ و مهره داربست

داربست فلزی های کوچک متشکل از لوله داربست از جنس آلومینیومی و فولادی با اجزای سبک وزن تشکیل شده است که مونتاژ و جداسازی را آسان و سریع می کند. هم برای خانه و هم برای پروژه های آپارتمانی بزرگ و کوچک بسیار مناسب است.

اجرای پروژه های داربست کوچک به صورت استاندارد در ۳.۰۷ متر ارتفاع و ۲.۰۰ متر طول برای هر طبقه کاری و ۶۱ سانتی متر عرض پلت فرم انجام می شود. البته می توان می توان آن را در طول، عرض و ارتفاع را در اندازه و سایزهای مختلفی اجرا نمود.

انواع داربست از لحاظ سازه

انواع داربست ساختمانی با توجه به نوع سازه و فعالیت ساختمانی، شامل موارد زیر است:

1- داربست‌های چوبی

این داربست‌ها اغلب ثابت هستند و برای ساخت آن‌ها از نردبان‌ های مخصوص، گوب ‌های گرد، تخته یا پل استفاده می‌ شود.

2- داربست‌های فلزی

این نوع داربست‌ها از لوله‌ های فولادی که آن‌ها را با بست ‌های مخصوص مونتاژ می ‌کنند، تشکیل می شود.رابط داربست

3- داربست معلق

داربست معلق، سکو یا تخته زیرپایی را به دیوار ساختمان وصل می‌ کند و قابل حمل است. کاربرد این نوع داربست برای زمانی است که نمی‌توان داربست را روی زمین دایر کرد. این نوع داربست در برج‌ها کاربرد زیادی دارد و کارگران ساختمانی روی یک بستر معلق‌شده با رشته‌های نخی یا فلزی یا زنجیرهای فلزی قرا‌ر می ‌گیرند.

4- داربست پایه‌ دار

زمانی که لازم باشد یک داربست به سرعت سرهم شود؛ از داربست پایه‌دار استفاده می‌ شود. سرهم‌بندی این داربست بیش‌ تر از سه طبقه، خطرناک است و ردیف اول آن هم نباید از 4.5 متر، بلندتر باشد.

5- داربست خرپا

این داربست برای انجام کارهای درونی ساختمان مثل نقاشی ساختمان کاربرد دارد و نباید ارتفاعی بیش‌تر از 5 متر داشته باشد.

6- داربست ‌های اسکلتی

این داربست ‌های فلزی آماده که برای نصبشان از کوبلینگ استفاده می ‌شود، قابلیت تغییر شکل دارند و در کارهای مختلفی از آن‌ها استفاده می‌ شود.بست داربست

7- داربست تک

داربست تک یا منفرد شامل لوله‌ های عمودی، افقی و عرضی است و در بناهای آجری و سنگی کاربرد دارد. چون این دیوارها قابل سوراخ کردن برای نصب تکیه ‌گاه هستند.

معرفی انواع استانداردهای ملی بتن

8- داربست دوبل

یکی از رایج ‌ترین انواع داربست ساختمانی در کشور ما داربست دوبل است و در بناهای سنگی استفاده می‌شود.

9- داربست کنسول یا دروازه ‌ای

از داربست‌های کنسول در سه حالت استفاده می ‌شود. وقتی که بخش ‌های بالای دیوار در حال ساخت است، وقتی که زمین نزدیک دیوار باید خالی باشد و زمانی که زمین ظرفیت لازم برای تحمل تیرهای قائم را ندارد. در داربست کنسول، تیرهای عمودی با مجموعه‌ای از سوزن‌ها در دیوار محکم می ‌شوند.

نظری یافت نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی